Avantaje case lemn

Avantajele caselor de lemn:

1. Pret redus
Casele din lemn reprezinta o alegere excelenta pentru cei care doresc un mod de viata sanatos, economic si ecologic.
Materialul folosit pentru construirea unei case din lemn este mult mai ieftin decat cel pentru casele din caramida, reducand costurile cu 20% -30%.
Pe langa materialul mai ieftin se adauga timpul necesar pentru finalizare. unei case de lemn fiind mult mai rapida. O casa de lemn poate fi ridicata in maxim 2 -3 luni si nu depinde de anotimpuri.
Casele din lemn sunt mult mai usor de recompartimentat pentru ca sunt usoare si spre deosebire de caramida nu au nevoie de multi stalpi de sustinere

2. Timp scurt de construire
Pe langa materialul mai ieftin se adauga timpul necesar pentru finalizare. Construirea unei case din lemn este mult mai rapida. O casa din lemn poate fi ridicata in maxim 2 -3 luni si nu depinde de anotimpuri.

3. Eficienta energetica
Lemnul este unul dintre cei mai buni izolatori, este de 6 ori mai eficient decat caramida si de 15 ori decat betonul. Daca luam in calcul performantelor sale energetice si izolatia facuta cu vata minerala putem adauga la avantaje pe termen lung si economiile facute la factura de energie.
Lemnul rezista perfect la umiditate si intemperii

4. Rezistenta la cutremure
Cand vorbim de cutremure, trebuie sa amintim ca lemnul este mult mai flexibil decat betonul, caramida sau fierul.
Datorita materialului elastic, peretii îmbinati în dublu nut si dublu feder, chertati la capete, absorb mult mai eficient socurile si vibratiile si preiau mult mai usor miscarile seismice.

5. Grija pentru sanatate si mediu
Casele din lemn sunt cea mai buna alegere pentru cei ce doresc sa traiasca intr-un camin natural si ecologic. Lemnul rezista perfect la umiditate si intemperiir. Pe langa faptul ca nu produce emisii, lemnul poate fi incadrat cu usurinta atat intr-un mediu urban cat si rural